Scherpzinnige karikaturen met een treffende gelijkenis

Als kind was ik altijd bezig met tekenen en ik raakte geïnspireerd op het moment dat ik zelf getekend werd door een karikaturist op een boulevard in Kroatië. De beste man tekende zonder dat hij wist dat ik Haas van mijn achternaam heette een Haasje onderaan de tekening. Dat was voor mij een magisch moment en een eerste teken dat ik hier iets mee wilde doen.

In mijn middelbare schooltijd tekende ik mijn eerste karikaturen van de leraren voor in de schoolkrant. Tijdens mijn opleiding Visualizing aan het Grafisch Lyceum Rotterdam heb ik mijn karikatuurteken-talent verder ontwikkeld en begon ik met mijn eerste live-optredens.

KARIKATUREN

Inmiddels heb ik nu meer dan 25 jaar ervaring met het live karikatuurtekenen op de meest uiteenlopende evenementen en locaties. Ik teken op papier of bierviltjes en in opdracht ook digitaal vanuit mijn studio.
Ook heb ik menig BN-er onder de loop genomen en karikaturen gemaakt voor een Radio-10 TV-commercial.

Mijn tekenstijl kenmerkt zich door het gebruik van markers, de goede gelijkenis (zonder te kwetsen) en dat mensen zichzelf in de tekening herkennen. Ook werk ik meestal met kleur om nog meer levendigheid aan de tekening te geven.